fredag 20 september 2013

Sesimbra - dag 1

Efter mycket om och men var vi äntligen framme i Sesimbra. Tåget var försenat, flyget var försenat och bagaget tog mer än lovligt länge förrän det dök upp. När vi väl satt i taxin på väg till hotellet kunde vi äntligen börja slappna av och väl framme vid hotellet konstaterade vi att resan var värt det: hotellet var precis så fint som på bilderna. Eftersom vi rest i över 16 timmar stupade vi i säng så fort vi fått lite mat i magen.


Eftersom vi ännu lever i finsk tid vaknade vi redan kl 7 portugisisk tid, så vi duschade, njöt av hotellfrukosten och var sedan redo att se vad Sesimbra har att erbjuda. Vi upptäckte en pittoresk fiskeort som är i ungefär samma storlek som Jeppis med en lång strand: Praia California. Efter en morgonpromenad i strandbrynet sökte vi reda på en supermarket där vi köpte nödvändigheter så som vatten, öl och vin för dryga två euro flaskan. Vi åt lunch i närheten av hotellet och tillbringade sedan någon timme på stranden. Efter att ha tagit det lugnt på rummet ett tag spenderade vi eftermiddagen med att dricka varsin cappuccino i skuggan, promenera på Sesimbras kullerstensgator och slöa vid poolen. Efter att ha fräschat upp oss åt vi middag på en restaurang vid strandpromenaden, bland annat musslor och svärdfisk stod på menyn. Maten var god, portionerna stora men tyvärr blev paketet dyrare än vi räknat med så vi får skärpa oss lite om vi ska klara oss på resekassan.



Hittills har vi inte riktigt fått in semesterläget: vi vill hinna med så mycket på så lite tid som möjligt. Se allt och uppleva allt. Men det blev bättre mot kvällen, så vi får hoppas att vi hittar ett inre lugn imorgon. Här i Sesimbra har ingen bråttom, varken portugiser eller turister. Jag bjuder på några telefonbilder, perfektionist som jag är när det gäller bilder gör att jag inte vill visa systemkamerabilderna ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar